႐ံုးပတီသီးေတြကို ပံုမွန္ စားေလ့ရွိၾကေပမယ့္ က်န္းမာေရး အတြက္ ဘာေတြေကာင္းက်ဳိးျပဳ လဲဆိုတာ မသိမရွိရေလေအာင္ ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။
အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္ဝတဲ့ ႐ံုးပတီသီးေတြဟာ အစာေခ်ဖ်က္ မႈအတြက္
ေထာက္ကူတာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္တာေတြကို ကာကြယ္ေပး တဲ့အျပင္
ဆီးခ်ဳိေရာဂါမျဖစ္ပြား ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။ ဒါတင္မက ကိုလက္
စထေရာပမာဏကို ေလွ်ာ့ခ်ေပး ႏိုင္တဲ့အျပင္ ေမြးကင္းစကေလး ေတြ
အာ႐ံုေၾကာခ်ဳိ႕ယြင္းမႈကလည္း ကာကြယ္ေပးတာေၾကာင့္ ကိုယ္ဝန္စေဆာင္ခ်ိန္ကစလို႔
မေမြးခင္အခ်ိန္အထိ စားေပးသင့္ တယ္လို႔ဆိုပါတယ္။
အ႐ိုးအဆစ္ေတြကို သန္မာေစႏိုင္စြမ္းရွိသလို ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါကိုလည္း
သက္သာေစကာ အူကင္ဆာျဖစ္ျခင္းကလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္လို႔သိရပါတယ္။
အဝလြန္တာကို ေလွ်ာ့ခ် ခ်င္ရင္ေတာ့ ႐ံုးပတီသီးကို မက်က္တက်က္ပံုစံနဲ႔ခ်က္စား
သင့္တယ္လို႔ဆိုပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးကို အမ်ဳိးသမီးေတြမ်ားမ်ားစားသင့္တဲ့ေကာင္း
က်ဳိးေတြလည္းရွိပါေသးတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ အေရျပား
က်န္းမာေရးကိုေထာက္ကူေပးႏိုင္လို႔ပါပဲ။ အေရးအေၾကာင္းျဖစ္ တာေတြ၊
အသားေရာင္မညီတာ ေတြကို ကာကြယ္ႏိုင္ကာ အရြယ္ တင္ႏုပ်ဳိေစတယ္လို႔သိရပါ တယ္။
ဒါတင္မကေသးပါဘူး။ ဆံပင္က်န္းမာေရးအတြက္လည္း ေကာင္းက်ဳိးေပးပါေသးတယ္။
ဦးေရျပားေျခာက္တာ၊ ေဗာက္ထ တာေတြကို မျဖစ္ေစတဲ့အျပင္
ဆံသားနက္ေမွာင္စိုျပည္ေစပါတယ္။
Ref: healthdigezt
7Day Daily
0 comments:
Post a Comment